Call Us: (212) 336-1440-556

Γυναικομαστία

Χωρίς νοσηλεία… Χωρίς νάρκωση
με την μέθοδο της υπνοχάλασης

Ανώδυνη, Αναίμακτη

Νέα τεχνική: Μόνιμη διόρθωση της γυναικομαστίας (gynecomastia) με μία νέα, μη επεμβατική μέθοδο, η οποία συνίσταται στην μικρο-κατάτμηση και αναρρόφηση του μαζικού αδένα και των ιστών που τον περιβάλλουν με μια λεπτή (3-4 χιλιοστών) κάνουλα, ειδικού σχεδιασμού (section-suction technique). Τα πλεονεκτήματα της νέας αυτής μεθόδου σε σχέση με την παλαιά, είναι ότι επιτυγχάνει την πλήρη και οριστική εξαφάνιση των υπερτροφικών μαστών:
 • ΧΩΡΙΣ τομή
 • ΧΩΡΙΣ νάρκωση (Υπνοχάλαση)
 • ΧΩΡΙΣ πόνο
 • ΧΩΡΙΣ απώλεια αίματος
 • ΧΩΡΙΣ νοσηλεία
 • ΧΩΡΙΣ παρατεταμένη ανάρρωση (σε 24 ώρες)
 • ΧΩΡΙΣ τοπικές παραμορφώσεις (φυσικό αποτέλεσμα)
 • ΧΩΡΙΣ αξιοσημείωτες επιπλοκές
 • ΧΩΡΙΣ υπερβολικά κόστη
Η τεχνική αυτή υποβοηθείται σημαντικά από τη χορήγηση διαλύμματος τύπου Tumescent με τρόπο ώστε να προκαλείται σημαντική τροποποίηση και αλλοίωση της δομής του μαζικού αδένα με αποτέλεσμα να τον ‘εξασθενίζει’ και να τον καθιστά ευάλωτο στον εντελώς αναίμακτο μικροτεμαχισμό του. Η επέμβαση διαρκεί 40-90 λεπτά και αφορά όλες σχεδόν τις περιπτώσεις γυναικομαστίας. Η αναχώρηση από το νοσοκομείο είναι άμεση (χωρίς βοήθεια συνοδού) καθώς και η επιστροφή στις επαγγελματικές και κοινωνικές δραστηριότητες (σε 24-48 ώρες), σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις γυναικομαστίας. Η πρωτοποριακή αυτή μέθοδος αναπτύχθηκε σταδιακά και εφαρμόζεται αποκλειστικά από τον Δρα Μήτσου με πλήρη επιτυχία σε εκατοντάδες περιπτώσεις από το 2005 στο Νοσοκομείο “ΥΓΕΙΑ και στο “ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ”. Γυναικομαστία (gynecomastia) ονομάζεται η υπερβολική ανάπτυξη των ανδρικών μαστών. Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην ψευδή γυναικομαστία, που παρατηρείται σε υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα και οφείλεται στη συσσώρευση λίπους, και στην αληθή γυναικομαστία, όπου διογκώνεται ο ίδιος ο αδένας του μαστού. Η αληθής γυναικομαστία με τη σειρά της μπορεί να είναι πρωτοπαθής, η οποία οφείλεται σε ορμονικά αίτια και εμφανίζεται κατά την εφηβεία, ή δευτεροπαθής, η οποία οφείλεται είτε στη λήψη φαρμάκων είτε σε άλλες ασθένειες ή παθολογικές καταστάσεις. Βέβαια, στην κλινική πράξη συχνά τα προβλήματα αυτά εμφανίζονται ταυτόχρονα.

Απαλλαγή από τη Γυναικομαστία:

Στη πλειοψηφία των περιπτώσεων γυναικομαστίας απαιτείται χειρουργική επέμβαση για τη διόρθωση της και οι περισσότεροι ασθενείς απευθύνονται τελικά στον πλαστικό χειρουργό. Για να απαλλαγεί κανείς με άλλον τρόπο, είναι απαραίτητο να εντοπιστούν τα αίτια που την προκαλούν και να αντιμετωπιστούν. Για παράδειγμα, στην περίπτωση που ανιχνευθεί και εντοπιστεί κάποιο ενδοκρινολογικό ή παθολογικό πρόβλημα, εφόσον στη συνέχεια το επιλύσουμε, ενδέχεται να απαλλαγούμε από το πρόβλημα της γυναικομαστίας. Επίσης, στην περίπτωση που η γυναικομαστία οφείλεται στη χρήση κάποιου φαρμάκου, χρειάζεται να διακόψουμε τη λήψη του για να λυθεί το πρόβλημα. Τέλος, αν συνυπάρχει παχυσαρκία, το πρόβλημα μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά με την απώλεια βάρους.

Διαδικασία επέμβασης:

Η κλασσική τεχνική εγχείρησης για τη γυναικομαστία είναι η «υποδόρια μαστεκτομή». Πρόκειται για ανοιχτή επέμβαση πλαστικής χειρουργικής, όπου γίνεται ολική μαστεκτομή: από μια τομή σε σχήμα μισοφέγγαρου γύρω από το πάνω ή κάτω μισό της θηλής ο πλαστικός χειρουργός αφαιρεί «en block» όλο το μαζικό αδένα και μαζί το λίπος που συνυπάρχει. Αυτή η μέθοδος έχει το πλεονέκτημα ότι εξαιρεί ολικά το μαζικό αδένα και κατά συνέπεια απομακρύνει την πιθανότητα να εμφανιστεί καρκίνος του μαστού. Αλλά έχει και μειονεκτήματα:
 • Υπάρχει κίνδυνος να εμφανιστεί μετεγχειρητικό αιμάτωμα και να χρειαστεί νέα επέμβαση.
 • Προκαλείται ουλή στο δέρμα.
 • Το πρόσθιο θωρακικό τοίχωμα επιπεδώνεται και παρουσιάζονται δυσμορφίες που μπορεί να είναι μόνιμες σε κάποιες περιπτώσεις.
Τελευταία στη γυναικομαστία εφαρμόζουμε μια νέα βελτιωμένη μέθοδο πλαστικής χειρουργικής. Ο πλαστικός χειρουργός αναρροφά όλο το περιεχόμενο του μαστού (μαζικός αδένας και συνυπάρχον λίπος) με μια λεπτή ατραυματική κάνουλα 2-3 χιλιοστών, ειδικού σχεδιασμού, (κόπτον στόμιο). Την όλη διαδικασία υποβοηθά σημαντικά η χορήγηση μεγάλων ποσοτήτων διαλύματος τύπου Tumescent,(ultra-tumescent) καθώς τροποποιεί σημαντικά τη σύσταση και εξασθενίζει τη συμπαγή δομή του μαζικού αδένα επιτρέποντας τον αναίμακτο μικροτεμαχισμό του από τον πλαστικό χειρουργό (section-suction technique). Με αυτή τη μέθοδο επιτυγχάνεται η πλήρης και μόνιμη απαλλαγή από τη γυναικομαστία, χωρίς τομές και νάρκωση, εντελώς αναίμακτα και ανώδυνα. Το πιο σημαντικό όμως πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου σε σχέση με την κλασική μαστεκτομή είναι η εντυπωσιακή μείωση των επιπλοκών και ιδιαίτερα των τοπικών παραμορφώσεων.

Μέθοδος Αναισθησίας:

Σε όλες τις περιπτώσεις γυναικομαστίας χρησιμοποιούμε την ανώδυνη, ακίνδυνη και αναίμακτη μέθοδο τοπικής αναισθησίας Tumescent σε συνδυασμό με την ασφαλή μέθοδο αναισθησίας Υπνοχάλαση, που καταργούν τον πόνο χωρίς καταστολή των ζωτικών λειτουργιών.

Διάρκεια επέμβασης:

Η επέμβαση γυναικομαστίας με τη νέα βελτιωμένη τεχνική αναρρόφησης με κάνουλα 2 χιλιοστών διαρκεί λιγότερο από 1 ώρα.

Απώλεια αίματος:

Με τη χρήση της σύγχρονης τεχνικής Tumescent, πέρα από τα άλλα πλεονεκτήματα που εξασφαλίζουμε, πετυχαίνουμε να αφαιρέσουμε το περιεχόμενο σχεδόν αναίμακτα. Ενίοντας τοπικά μεγάλες ποσότητες διαλύματος με ειδική σύνθεση, διογκώνεται η περιοχή που πρόκειται να χειρουργηθεί. Με αυτόν τον τρόπο, εκτός από την επαρκή τοπική αναλγησία, τη μικρού βαθμού (οσμωτική) λιπόλυση και την αποφυγή παραμορφώσεων, εξασφαλίζουμε και πλήρη αιμόσταση. Την πρώτη ημέρα μετά από επέμβαση γυναικομαστίας έχουμε εκροή μόνο οροαιματηρού υγρού, που μοιάζει με το χυμό καρπουζιού. Σε επιστημονικές μελέτες πλαστικής χειρουργικής αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι με την κλασσική τεχνική το αίμα στο λίπος που αφαιρείται αγγίζει το ποσοστό του 35%, αλλά με την εφαρμογή της τεχνικής Tumescent φθάνει μόλις στο 0,7%.

Μετά το χειρουργείο:

Αμέσως μετά την επέμβαση και για 1 εβδομάδα περίπου εφαρμόζεται από τον πλαστικό χειρουργό ειδική ελαστική επίδεση (μετεγχειρητική ζώνη). Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις γυναικομαστίας η αναχώρηση από το νοσοκομείο γίνεται άμεσα, 1 ώρα μετά την επέμβαση. Στην περιοχή της εγχείρησης, με την αναίμακτη τεχνική που εφαρμόζουμε, δεν εμφανίζονται ιδιαίτερες εκχυμώσεις ή μελανιές.

Επιστροφή στην εργασία:

Στις επεμβάσεις για την απαλλαγή από τη γυναικομαστία η επιστροφή στις επαγγελματικές και κοινωνικές δραστηριότητες γίνεται συνήθως άμεσα, μέσα σε 24 με 48 ώρες.

Αποφυγή παραμορφώσεων:

Η νέα ατραυματική τεχνική για τη γυναικομαστία (αναρρόφηση με κάνουλα 2 χιλιοστών) εκτός των άλλων περιορίζει τις παραμορφώσεις και τις δυσμορφίες σε εντυπωσιακό βαθμό. Απαιτείται πολύ μικρότερος χρόνος αποκατάστασης και το αποτέλεσμα είναι τελικά πολύ καλύτερο, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να μένουν ικανοποιημένοι σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό.

Εγγυήσεις για τα αποτελέσματα της εγχείρισης:

Όχι μόνο στην πλαστική χειρουργική, αλλά σε καμία χειρουργική ή γενικότερα ιατρική πράξη δεν παρέχεται κανενός είδους εγγύηση για το αποτέλεσμα σε κανένα μέρος του κόσμου. Κι αυτό διότι όσο άψογα και να λειτουργήσει ο γιατρός, ενδέχεται ο ασθενής να αντιδράσει διαφορετικά, γιατί σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί λειτουργήσουν αστάθμητοι παράγοντες ή ατομικές ιδιαιτερότητες που η ιατρική επιστήμη δεν μπορεί να τις προβλέψει ή να τις διερευνήσει από πριν. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι ακόμα και στα πιο ικανά και έμπειρα χέρια μια επέμβαση μπορεί να έχει μερική ή ολική αποτυχία και ότι σε καμία ιατρική πράξη δεν υπάρχει η λέξη «εγγύηση».

Ελαχιστοποίηση επιπλοκών:

Αντίθετα από την κλασική τεχνική, με τη νέα μέθοδο στις περιπτώσεις γυναικομαστίας έχουν μειωθεί σημαντικά οι επιπλοκές (δυσμορφίες, αιματώματα κ.λπ.) και έχουν βελτιωθεί τα αποτελέσματα σε μεγάλο βαθμό. Πρόκειται για μια εξαιρετικά ακίνδυνη τεχνική. Γενικότερα, η πολύχρονη κλινική εμπειρία μας στην εφαρμογή χειρουργικών μεθόδων Ελάχιστης Επεμβατικότητας (Minimal Invasive Surgery) στην πλαστική χειρουργική εξασφαλίζει εξαιρετικά υψηλό δείκτη ασφάλειας, με απουσία εγχειρητικών επιπλοκών και μείωση της συχνότητας και της βαρύτητας των μετεγχειρητικών επιπλοκών. Ιδιαίτερα στις περιπτώσεις γυναικομαστίας, δεν έχει παρατηρηθεί κάποια σοβαρή επιπλοκή μετεγχειρητικά. Επίσης και στη διεθνή βιβλιογραφία για την πλαστική χειρουργική καταγράφεται ως κλινική εμπειρία το ίδιο συμπέρασμα.

Δείτε και τα παρακάτω:

Ρινοπλαστική

Nulla quis sem at nibh elementum imperdiet. Duis sagittis ipsum. Praesent mauris fusce nec.

Κοιλιοπλαστική

Nulla quis sem at nibh elementum imperdiet. Duis sagittis ipsum. Praesent mauris fusce nec.

Πλαστική προσώπου

Nulla quis sem at nibh elementum imperdiet. Duis sagittis ipsum. Praesent mauris fusce nec.
Close Menu